Huisregels

Terug

 

 

Regels van het vakantiehuis ‘Le Lucan’ – Dochamps, rue de la Gare 16a

Wij verzoeken u vriendelijk de volgende punten te lezen en te respecteren. Bij het niet naleven van deze regels kan de waarborg ingehouden worden.

 

· Respecteer de gehuurde vakantiewoning en haar omgeving, met inbegrip van de stilte na 22 uur.

· Houd u aan het maximum van 8 personen + 1 baby.

· Alle huisdieren, om het even van welke soort, zijn uitdrukkelijk verboden. Indien u toch huisdieren meebrengt, hebben wij het recht u de toegang tot de woning te ontzeggen. Indien er toch huisdieren binnen worden gebracht zonder ons medeweten, zal dit aanleiding geven tot extra schoonmaakkosten.

· Laat de woning en haar inhoud in perfecte staat achter voor de volgende gasten. Alle meubels behalve de tuinmeubels, moeten op hun plaats blijven staan. Bij het verlaten van de woning dient de vaat terug geplaatst te worden, het afval op de daartoe voorziene plaats verzameld te worden, de toiletten in propere toestand achter te laten en de woning dient geveegd/gestofzuigd te worden. De woning wordt dan verder door ons gepoetst.

· Loop niet met schoenen of laarzen op de trap en in de slaapkamers.

· Respecteer de regels voor het sauna gebruik.

· Deze woning is aangesloten op een individueel waterzuiveringstation. Gelieve NOOIT maandverband, inlegkruisjes, tampons, luiers, etensresten, of andere zaken in het toilet te gooien en door te spoelen. Dit kan aanleiding geven tot verstoppingen en slecht functioneren van de waterzuivering en zullen aanleiding geven tot extra kosten voor de huurder. Beperk het gebruik van toiletpapier en chemische middelen.

· Gebruik altijd beddenlakens, dekbedovertrekken en kussenslopen, zo niet hebben we het recht de huurwaarborg in te houden voor de reiniging van de matrassenbeschermers. Alle bedden en kussens zijn door ons al voorzien van een matras/kussenbeschermer.

· Gelieve ons in geval van schade of problemen altijd en onmiddellijk te verwittigen op 0475/56.70.90.  Uiteraard kunt u ons voor praktische vragen ook contacteren.

· De houtkachel is met kennis van zaken te behandelen en op een verantwoorde wijze te gebruiken (zie handleiding kachel) en dient gereinigd te worden. Gebruik enkel hout dat door ons ter beschikking (tegen betaling) gesteld wordt.

· De tuin staat ter uwer beschikking. Gelieve bij het spel ervoor te zorgen dat de beplanting en omheining niet beschadigd worden. Openvuren (korf/schaal zijn verboden.

· Roken is binnenshuis verboden. Gelieve buiten geen sigarettenpeuken in de tuin/oprit weg te gooien.

· Fonduen, frituren en steengrillen is binnenshuis verboden.

· Werp niets over de omheining of in de tuin, ook geen etensresten of groenresten, (wilde) dieren komen hierop af en dit leidt tot problemen.

· Na uw verblijf dient u de thermostaat op ‘uit stand’ te plaatsen en de radiatorkranen in de living  te openen. Indien u dit niet doet, wordt het verdere verbruik doorverrekend. Zie handleiding thermostaat. Ook het ventilatie systeem (bediening in de badkamer) dient op stand 1 geplaatst te worden. Alle ramen & raamventilatieopeningen dienen gesloten te worden. Koelkast (deur open laten) en alle andere elektrische toestellentoestellen dienen uitgeschakeld te worden.

· Vuilnis dient verzameld te worden in de gemeentelijke vuilniszakken (1 ter beschikking in de vuilnisbak buiten aan de achterdeur). Deze kunnen ook aangekocht worden in het winkeltje aan het schooltje van Dochamps of in de Spar van Manhay). De ophaalronde is op woensdag.
Glas moet naar de glasbol (aan het schooltje van Dochamps), papier/karton dient meegenomen te worden of naar het containerpark gebracht te worden (voor openingsuren zie infomap). PMD wordt verzameld in de hiervoor bestemde bak in de tuinberging. Indien u wenst dat dit door ons gebeurt wordt hier 10 euro voor aangerekend.

 

Geniet van uw verblijf in ‘Le Lucan’ en behandel het als een ‘goede huisvader’ zodat het voor de volgende gasten ook een aangenaam verblijf wordt.